Beste Trion-ers & Roeland Runners

De afgelopen tijd zijn de trainers bezig geweest om te kijken of de trainingsbegeleiding nog beter kan. Hiervoor zijn ze aan het testen gegaan met een webbased sofware systeem TrainingPeaks “the stuff the pro’s use” (ondermeer de wielerploegen Team Sky en Saxo Bank Sungard,  het USA triathlonteam en natuurlijk ook Roeland & Hidde 😉 ). Deze test periode is goed bevallen en het plan is nu om dit te gaan gebruiken  voor Trion en de Roeland Runners. Helaas zijn er wel kosten aan verbonden dus eerst wat is TrainingPeaks, wat willen met TrainingPeaks en tot slot de kosten.

Wat is TrainingPeaks en waarom is het nuttig?
TrainingPeaks is een website www.trainingpeaks.com waar je met een online kalender je trainingen kunt (laten) plannen  en waarbij je de trainingen die je gedaan hebt kunt analyseren.  Je kunt door gebruik te maken van TrainingPeaks dus zien hoeveel je precies traint, hoe zwaar de trainingen zijn en hoe goed je herstel is. Dit is voor ons als trainers handig zodat we voor jou de juiste trainingen plannen.

Op de website van TrainingPeaks staan (veel) filmpjes wat je allemaal met de website kunt doen. Zo kun je je hartslagmeter gegevens uploaden (klik hier: http://support.trainingpeaks.com/compatible-devices.aspx met welke hartslagmeters je dat kunt doen, je kunt ook handmatig invoeren in welke zones je hebt gesport, het is dus niet noodzakelijk om een dergelijke hartslagmeter te hebben), ook kun je een voedingsdagboek bijhouden. Je kunt je bij TrainingsPeaks aanmelden met een gratis account, weliswaar kun je dan niet vooruit plannen en ook is het niet mogelijk om je trainingen “hip” analyseren, wel kun je een aantal essentials uitproberen.  Te weten:  de “calendar” (het trainingsdagboek), de “daily metrics” (wat is je ochtendpols, hoeveel heb je geslapen, hoeveel spierpijn heb je e.d.) en het “dashboard” hier kun je verschillende “pods” inzetten om te zien hoeveel en wat je getraind hebt.

Wat willen we met TrainingPeaks?
We willen Trion-ers en RoelandRunners trainingsschema’s aanbieden en advies geven over hoe je traint en indien nodig bijsturen. Echter een wekelijkse trainingsbegeleiding is echter niet mogelijk omdat we zelf ook nog moeten trainen en werken.

Wat zijn de kosten?
Voor ons idee volstaat een gratis Basic Account in combinatie met een Coach Account voor de trainers. De kosten van een Coach Account zijn 50 dollar per maand + eenmalig 99 dollar registratie kosten. Deze kosten willen we delen door de gebruikers. Gezien de bedragen gaan we pas van start bij minimaal 10 deelnemers. De kosten bedragen dan 50 euro per persoon per jaar. Mocht er veel belangstelling zijn, dan worden de kosten vanzelfsprekend minder.

Wil je ook zelf trainingen kunnen toevoegen, en gebruik maken van de meest fancy analyseer methoden dan kun je de basic account upgraden voor 9 euro per maand naar een premium account.

De concrete vraag:
Wil je met TrainingPeaks gaan werken, en wil je trainingsschema’s krijgen en advies en feedback krijgen over je trainingen?

  • Ja, bij 10 deelnemers en de kosten zijn  €50,- per jaar  (ook bij 20 deelnemers dan €25,- per jaar) *
  • Ja, maar alleen als er meer dan 20 deelnemers zijn en de kosten  €25,- per jaar *
  • Nee, wil ik (nog) niet

Bij Ja kun je ook nog kiezen voor:

  • Ik wil ook Premium account, voor 9 euro extra per maand*

Laat ons voor  13 november per mail (triontrainers@gmail.com) weten of je mee doet. We snappen dat niet iedereen even veel te besteden heeft , maar hopelijk kunnen we genoeg mensen bij elkaar krijgen. De 13e zullen we jullie dan laten weten of het doorgaat en dan kunnen we hopelijk met TrainingPeaks aan de slag.

Veel sportieve groeten,

Namens de Trainers Commissie

Roeland & Hidde

* Voor het betalen van het Trainingpeaks account zal gebruik worden gemaakt van Incasso via NSTV Trion onder vermelding van Trainingpeaks. Als je de mail met ja beantwoord ga je hier mee akkoord

 

Category
Tags

Comments are closed