Tijdens de laatste ALV is besloten dat je via Trion ook een Nederlandse Triathlon Bond (NTB) licentie kunt aanschaffen. Nu is het dan ook tijd om te kijken wie een NTB licentie wilt. Maar allereerst wat is het nut van een licentie en waarom moet je er een via Trion aanschaffen.

Voor het starten van triathlon wedstrijden in Nederland en in het buitenland is een licentie verplicht. Daglicenties kunnen aangeschaft worden voor een prijs van €5 tot €35 afhankelijk van de afstand. Een dag licentie geeft echter geen recht om mee te dingen naar een Nederlands kampioenschaptitel titel. Een wedstrijd licentie van de NTB maakt een daglicentie overbodig, en geeft recht om mee te dingen naar een Nederlands kampioenschaptitel. Kosten voor een wedstrijdlicentie in 2012 zijn de kosten voor een NTB lidmaatschap a €42 + de kosten voor een wedstrijdlicentie a €20 (totaal dus 62 euro). Indien men een wedstrijd licentie aanschaft via een vereniging zijn de kosten respectievelijk €27 en €20. Hierbij komen dan wel €90 voor het lidmaatschap van de vereniging aan de NTB. Deze 90 euro verdelen we over degenen die een licentie willen aanschaffen. Roeland is zo aardig geweest om Trion 40 euro te schenken om de kosten te drukken, daarnaast is er interesse van zo’n 10 personen voor een licentie via Trion. Dit betekent dus dat de kosten per persoon rond de 52 euro komen te liggen.

Naast het wegvallen van de daglicentie, en de korting op de NTB licentie krijg je ook nog gratis het maandelijkse tijdschrift Triathlon Sport, en kun je bij veel atletiek en zwemwedstrijden starten met korting.

Dus, wil je geen daglicentie meer betalen, wil je met korting een NTB licentie aanschaffen, en wil je het tijdschrift Triathlon Sport ontvangen, geef je dan op door Hidde voor 1 november een mail te sturen (hiddebekhuis@hotmail.com) met daarin ja ik wil een NTB licentie.

Tags

Comments are closed