Afgelopen weekend stond niet alleen het GNSK op de planning. Ook onze tweede- en derdedivisieteams mochten weer laten zien wat ze waard waren. Op zaterdag was het de beurt aan de derdedivisiemannen. Waar de mannen in de vierde divisie met z’n vieren startten, besloten onze mannen in de derde divisie maar met z’n drieën aan de start te staan. Tip voor de mannen: de divisie waarin je start, zegt niets over het aantal startplaatsen. Zondag was het de beurt aan de twee damesteams en het tweededivisie mannenteam.

Het water in Weert had inmiddels zwembadtemperaturen bereikt, dus een wetsuit was helaas niet toegestaan. Gelukkig zijn deze trionauten getraind om onder alle omstandigheden te presteren, dus zelfs zonder wetsuit heeft iedereen het zwemmen overleefd. Enkele zwemprestaties die eruit springen: Kirsten won het zwemmen met overmacht, in een tijd van 12.16. Job had daarentegen 17.55 nodig om het strand te bereiken. Hebben we daar medelijden mee? Misschien een klein beetje. Kan hij ervoor zorgen dat we hem willen helpen om beter te zwemmen? Jazeker! Dan moet hij de volgende keer uitkomen voor het Trionteam en niet meer voor onze vrienden uit Maastricht.

Na het zwemmen, wat voor velen toch altijd een avontuur is, bleek dat fietsen een piece of cake. Na enig gepuzzel met de route (want: hoe moet je 2 rondes fietsen als je start en de finish precies aan de andere kant van het parcours liggen?) bleek maar weer dat trionauten beesten zijn op de fiets. Dus al snel: hophop naar de wisselzone waar de meesten ongeveer vier minuten bezig waren met schoenen wisselen.

En toen was het moment dat je wist dat zou komen eindelijk daar: rennen! Sommigen hebben hier nog even een flinke sprong omhoog gemaakt in het klassement, anderen hebben het gewoon overleefd, wat soms ook al heel erg fijn kan zijn.

Al met al hebben we het bijzonder goed gedaan deze competitiedag. Nog even kort de teamuitslagen:

  • Trion damesteam 2: 5e
  • Trion damesteam 3: 18e
  • Trion herenteam 1: 17e
  • Trion herenteam 2: 15e

Tekst: Geke Kloosterziel

Category
Tags

Comments are closed