Op 27 mei hebben we met 3 teams de teamcompetitie afgetrapt in Almere. Voor de derde divisie mannen stonden Sep, Sam, Jasper en Koen aan de start. Zij mochten als eersten de 750 meter zwemmen, 20 km fietsen en 5 km lopen afwerken. Het plan was om te zwemmen op eigen tempo en de rest samen te volbrengen, zo kwamen zij als 7e team over de finish.

Na een goede start voor de 3e divisie waren de mannen 2e divisie aan de beurt, daar kwamen Jochem, Sjoerd, Tom en Pelle in actie. Ook zij waren elkaar met het zwemmen wat kwijtgeraakt maar tijdens de wissel sprongen ze met z’n vieren op de fiets. Helaas was het moordende tempo van Sjoerd, Tom en Pelle iets te snel voor Jochem die tijdens het fietsen afhaakte maar zijn wedstrijd nog sterk uitfietste en liep met een 6e (!!) looptijd van alle heren. De andere drie liepen met wat duwwerk naar een mooie 12e plaats.

Als allerlaatste startten ook de Trion dames in de 2e divisie met Anne Roos, Rosalie, Geke en Odette. Met een 3e plaats in de einduitslag van afgelopen jaar in het achterhoofd stond er wat druk op. De dames begonnen met het minst favoriete onderdeel maar na het zwemmen konden ze los! Fietsen ging hard en lopen nog veel harder: als snelste loopteam eindigden ze op een 3e plaats, met 1 seconde achterstand op de nummer 2. 


Als volgende wedstrijd staat de start van het seizoen voor de 4e divisie op het programma op 4 juni in Waalwijk waar de mannen een individuele sprint triatlon mogen doen!

Anna de Wit

Category
Tags

Comments are closed