Op ons heupen voor Eupen.

Dat hebben we geweten ook. Kirsten, Sjoerd en ik zijn afgereisd naar omgeving Eupen voor een zwemtochtvan 1.9km, 98km op de fiets met 1400 hoogtemeters en ruim 18km te voet om het avontuur af te sluiten. De weersvoorspellingen waren wisselvallig en zijn uiteindelijk de verkeerde kant uitgevallen. 

Om 9:15u, tijdens het klaarzetten van de wisselzone, begon het met regenen en een droog moment was een unicum.Om 9:45u klonk het startschot voor de heren en 5 minuten later was het de beurt aan Kirsten. Het was af en toe bikkelen in het water, maar dit was prima vertoeven. Kirsten kwam als eerste dame het water uit en vloog mij voorbij in de wisselzone. Eenmaal het water uit werden we alsmaar natter. Heel gek hoe dat werkt.

Met 14 graden, wisselende windkracht van 4 tot 5 en non-stop regen kon de fietstocht beginnen. Veel fietsers stonden uiteindelijk aan de kant. De een met een lekke band en de ander met een gebroken mentaliteit. Ondanks dat Kirsten twijfelde of ze nog vingers had, bereikte we allemaal het einde van de fietstocht. Enkel 4 rondes hardlopen stonden nog tussen de finish en ons. Sjoerd en ik hadden elkaar na 2 rondes fietsen gevonden en lieten elkaar niet meer los tot ronde 3 van de 4 met het hardlopen.

Eind goed, al goed werd deze sombere dag afgesloten als een gewonnen fysieke, maar met name mentale strijd!

Category
Tags

Comments are closed