Op 3 september ging er een groep Trionners naar Triathlon Amersfoort met verdacht kleine rugzakken. Waren ze allemaal hun wetsuit vergeten? Nee, dat was niet het geval. Het hele zwemonderdeel was namelijk geschrapt vanwege een te hoge concentratie e-colli in het water en de triathlon werd aangepast naar een run-bike-run. Aan de ene kant jammer want triathlons zijn nou eenmaal waar wij gelukkig van worden. Aan de andere kant kan e-colli wel voor vervelende bijwerkingen zorgen, dus vol goede moed gingen we op pad naar de rbr.

Als eerst stonden de mannen aan de start van run 1, die 5 km was. Na het startschot vlogen Sjoerd, Tom, Pelle en Jochem er met een noodvaart vandoor. Dat tempo hebben ze nergens meer losgelaten en na een sterk fietsonderdeel en een goed laatste looponderdeel hebben ze een hele knappe 6e plek behaald, waarbij Pelle zelfs in de top 10 is geëindigd!
5 minuten na de mannen mochten ook de vrouwen los. Anna, Anna, Anne-Roos en Geke gingen van start en kwamen alle vier binnen de top 10 het fietsparcours op. Tijdens het fietsen werden de plekken goed verdedigd en tijdens de afsluitende 2,5km rennen konden ze hun posities goed vasthouden. Het resultaat: een 1e plek!
Toen bleek het lastigste onderdeel voor de meiden op de planning te staan: het openen van de 3 literfles cava om champagne te spuiten. Na 5 spannende minuten lukte dat eindelijk en werd de dag spetterend afgesloten.

In het eindklassement staan de mannen nu op plek 9 en de vrouwen op plek 2. Op 16 september vindt voor alle Trionteams de afsluitende wedstrijd in Roermond plaats. Doe je niet mee? Dan ben je van harte welkom om te komen kijken en na afloop samen met de sporters patat te eten!

Category
Tags

Comments are closed