Zoals wel vaker in maart was het tijd voor het gaafste hardloopevenement van Nijmegen, op de Zevenheuvelenloop en de Trion Zwemloop na dan.  Jawel, Trion trad in grote getale aan bij de Stevensloop! Om 12:00 klonk het eerste startschot van de dag, voor de halve marathon welteverstaan. Duizenden lopers stampten het Kronenburgerpark door op weg naar Lent, om daarna via de polders en een rondje door de stad op de Grote Markt uit te komen. Trion was hier uitstekend vertegenwoordigd met enkele PR’s, en heel veel atleten die deelnamen in voorbereiding op de marathon. Ook in het eindklassement kwam Trion meermaals voor, met onder andere een 7e plaats voor Hidde, en een 4e plaats voor Maud bij de dames!

Terwijl menig halve marathonloper nog de Grote Markt aan het opzoeken was, ging de 10 kilometer alweer van start: hetzelfde rondje door Lent, maar dan zonder de polderkilometers en zonder de klim van de Voerweg op het eind die de halve marathon had. Wél met dezelfde tegenwind van de Waalbrug op het eind. Toch hield dat de Trionauten present niet tegen mooie prestaties neer te zetten!

De dag werd afgesloten met de 5 kilometer: menig Trionaut trekt de schoenen niet aan voor een slordige 14 minuten hardlopen, maar trainer Milan ziet dat anders. Met de motor voor hem, de support op de fiets achter hem en de rest van het deelnemersveld nog heel veel verder achter hem soleerde hij naar een evenaring van zijn eigen parcoursrecord én zijn tweede overwinning op de Stevensloop!

Al met al een prachtige loopdag, die voor velen volop vertrouwen biedt voor de nabije toekomst!

Category
Tags

Comments are closed