Het teamcompetitieseizoen werd traditiegetrouw in Arnhem afgetrapt met een sprint Team Trial Triathlon. Aafke, Kirsten, Anneroos en Lotte stonden afgelopen zondag bij de eerste divisiedames opgesteld. Omdat we op alle onderdelen samen hadden getraind stonden we gespannen maar met vertrouwen aan de start!

In een ruitopstelling zwommen we de 475 meter in het zwembad. Aafke was daarbij de ‘moedervis’, omdat zij bij elk keerpunt even controleerde of iedereen netjes in het gareel bleef. De eerste wissel ging niet helemaal volgens het boekje, want Anneroos verloor haar tijdsregistratieband bij het uittrekken van het wetsuit en we moesten wachten op een ambulance in de wisselzone.

Eenmaal op de fiets kon het gas erop! Dankzij een goede communicatie en met lekker veel kopwerk door Anneroos konden we de derde snelste tijd neerzetten. De motiverende woorden van Anneroos, telkens als er weer een nieuw team in zicht verscheen (‘ we gaan ze opeten’), hebben hier zeker bij geholpen.

Na het fietsen was het tijd voor het laatste onderdeel: 5 kilometer hardlopen op het heuvelachtige parcours. Ook hier werden een aantal teams ingehaald, dankzij Anneroos die Lotte omlaag en Kirsten omhoog duwde als een extra steuntje in de rug tijdens het rennen. Eenmaal over de finish was er het goede nieuws dat we derde waren geworden, want een plekje op het podium kon wat ons betreft geen betere aftrap zijn van het seizoen!

Category
Tags

Comments are closed