Triathlon als teamsport: het kan in de teamcompetities!

Teamcompetitie
De teamcompetitie bestaat uit vijf wedstrijden, met competities in Noord en in Zuid. Binnen de teamcompetities gaan enthousiaste verenigingsteams uit het hele land de strijd met elkaar aan gaan. Elk jaar staat er weer een gevarieerd aanbod op de teamcompetitiekalender. Een aantal terugkomende wedstrijdvormen, waarbij telkens vier triatleten per team aan de start staan, zijn:

 • Team Time Trial
  Tijdens een Team Time Trial wordt er 750 meter gezwommen, 20 kilometer gefietst en 5 kilometer hardgelopen. Er wordt gestart in teams van vier atleten, maar de tijd van de derde binnenkomende atleet bepaalde uiteindelijk de teamtijd en daarmee de uitslag. Tijdens een Team Time Trial mag er binnen een team samengewerkt worden. 

 • Sprint afstand
  De sprint afstand bestaat uit 750 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen. De klasseringen van de snelste drie teamleden worden bij elkaar opgeteld. Er mag niet samengewerkt worden.

 • Standaard afstand
  De standaard afstand wordt ook wel de Olympische afstand genoemd, en bestaat uit 1500 meter zwemmen, 40 kilometer fietsen, 10 kilometer hardlopen. De teamleden strijden voor zich, en de klasseringen van de snelste drie worden bij elkaar opgeteld. 

 • Team-Relay
  De Team Relay bestaat uit 175 meter zwemmen, 5 kilometer fietsen en 1.5 kilometer hardlopen. De vier teamleden starten dan niet tegelijkertijd, maar in estafettevorm! 

Trion in de Teamcompetitie
Trion doet met drie herenteams en één damesteam mee aan de Teamcompetitie Zuid. Er zijn verschillende niveau’s (divisies) waarin onze teams uitkomen. Iedereen kan dus meedoen: of je nou een doorgewinterde triatleet of beginner bent!

received_1589241097753269
NSTV Trion