Zou jij wel eens willen weten hoe een triathlon eraan toe gaat? Bij de cursus Triathlon van het RSC in samenwerking met Trion kom je erachter dat het méér is dan alleen 3 verschillende sporten!

In de cursus volg je een trainingsschema van 10 weken waarin je door ervaren triatleten wordt klaargestoomd voor je eerste eigen triathlon. Je leert niet alleen beter te zwemmen, fietsen en lopen, maar krijgt ook training over sportvoeding en hoe je het best van onderdeel kunt wisselen. Het doel van de cursus is dat je een 1/8e triathlon kan starten:
500 m zwemmen, 20 km fietsen en 5 km lopen!

Trainen voor een 1/8e is prima te doen naast je drukke studie of baan. Je traint drie keer in de week één tot twee uur onder begeleiding. Tijdens de trainingen wordt er natuurlijk goed op je zwem-, fiets-, en looptechniek gelet en daarnaast krijg je nuttige tips over alles wat met triathlon te maken heeft.

Je hoeft niet bang te zijn dat je alles al moet kunnen, want de trainingen beginnen op relatief nul-niveau. Hieronder verstaan we:
– Je kunt minimaal 100 meter borstcrawl zwemmen zonder te stoppen. Als jouw zwemniveau minder is adviseren we je om eerst de borstcrawl cursus te volgen van het RSC.
– Je kunt 45 minuten tot 1 uur fietsen of een spinningles meedoen
– Je kunt 5 – 10 minuten hardlopen

Vind je dit toch nog teveel van het goede? Dan kun je er ook voor kiezen niet direct met álle sporten te beginnen. Het is bijvoorbeeld geen probleem om alleen bij het zwemmen en lopen aan te sluiten wanneer je nog geen fiets hebt. Bij Trion hebben we een heel scala aan sporters, van recreatief tot fanatiek!

Tijdens de cursus heb je voor het fietsen een racefiets/sportieve fiets en een fietshelm nodig. Voor het hardlopen alleen een paar hardloopschoenen en bij het zwemmen heb je een zwembroek/pak nodig met een zwembril en badmuts.

Een groot deel van de trainingen valt samen met de reguliere Trion-trainingen, dus je pakt gelijk de gezelligheid mee van de vereniging! Je bent altijd welkom op de borrels na de zwemtrainingen, daar kun je leden het hemd van het lijf vragen over triathlon.

Durf jij de uitdaging aan?
Grijp deze kans met beide handen aan en schrijf je  in op de RSC website!
Tot ziens in het zwembad, op de fiets of bij de looptraining!

Trainingstijden:
Dag Tijd Training Docent Locatie
ma 20:00 Looptraining Mathijs Weijkamp Radboud Sportcentrum
di 19:00 Zwemtraining Roeland Smits Erica Terpstra Bad
Wo 18:30 Fietstraining Guus Schutte Radboud Sportcentrum