Zou jij wel eens willen weten hoe een triathlon eraan toe gaat? Bij de cursus Triathlon van het RSC in samenwerking met Trion kom je erachter dat het méér is dan alleen 3 verschillende sporten!

10-weekse triathloncurus
Triathlon wordt aangeboden als cursus en is bedoeld voor de beginnende triatleet, als kennismaking met de triathlonsport. In alle vijf de periodes van het RSC wordt deze cursus aangeboden op de trainingstijden van de Nijmeegse Studenten Triathlon Vereniging Trion. De cursus bestaat uit het meetrainen bij Trion bij de onderdelen lopen en zwemmen. In de periode van maart tot september wordt er tijdens de cursus ook meegetraind tijdens de fietstrainingen van Trion. 

Instapniveau
Je hoeft niet bang te zijn dat je alles al moet kunnen, want je kunt met de trainingen beginnen op relatief nul-niveau. Hieronder verstaan we:

  • Je kunt minimaal 100 meter borstcrawl zwemmen zonder te stoppen. Als jouw zwemniveau minder is adviseren we je om eerst de borstcrawl cursus te volgen van het RSC.
  • Je kunt 45 minuten tot 1 uur fietsen of een spinningles meedoen
  • Je kunt 25 minuten hardlopen aan één stuk

Mocht je hier niet aan voldoen, dan raden we je aan om eerst een cursus in die discipline bij het RSC te volgen: loopcursus A, borstcrawlcursus of spinninglessen. Vind je drie sporten toch nog te veel van het goede? Dan kun je er ook voor kiezen niet direct met álle sporten te beginnen. Het is bijvoorbeeld geen probleem om alleen bij het zwemmen en lopen aan te sluiten wanneer je nog geen fiets hebt.

Benodigheden
Tijdens de cursus heb je voor het fietsen een racefiets/sportieve fiets en een fietshelm nodig. Voor het hardlopen alleen een paar hardloopschoenen en bij het zwemmen heb je een zwembroek/pak nodig met een zwembril en badmuts.

Trainingstijden
Een groot deel van de trainingen valt samen met de reguliere Trion-trainingen, dus je pakt gelijk de gezelligheid mee van de vereniging! Je bent altijd welkom op de borrels op de derde dinsdag van de maand na de zwemtraining, daar kun je leden het hemd van het lijf vragen over triathlon.

  • Maandag 20:00-21:15:  Looptraining, Atletiekbaarn Radboud Sportcentrum
  • Dinsdag 19:00-20:00: Zwemtraining, Erica Terpstra Bad
  • Woensdag 19:00 (apr-sep): Fietstraining, Radboud Sportcentrum

Durf jij de uitdaging aan? Meld je aan!
Grijp deze kans met beide handen aan en schrijf je  in op de RSC website!
Tot ziens in het zwembad, op de fiets of bij de looptraining!

Running-Training-820x400