18 sep

024 Triatlon

Afgelopen weekend hadden wij een TOPweekend. Net aan de overkant van de waal organiseerde Triatlon Series de triathlon 024. Wat is er nou mooier dan een wisselzone met uitzicht op onze Waalbrug?

Op zaterdag eindigden Ellen Houweling, Marleen Meij en Danielle Riem op respectievelijk 3,2,1e plaats. Alexander Brennecke ging er bij de heren met het goud vandoor. Op zondag kwamen 4 van onze competitieteams in actie, niet zomaar ‘actie’ maar super ‘actie’, want de dames 2 sleepten een promotie naar de eerste divisie in de wacht! Ook de rest leverde een mooie prestatie in deze enerverende wedstrijd!


Word jij een beetje jaloers van dit soort triathlon berichten uit Nijmegen? Niet getreurd: zaterdag staat onze eigen triathlon op het programma, midden in de ooij! Is dat niet mooij? 

 

13 sep

Deelnamesubsidie NSSR voor studenten

Studerende leden van Trion en mensen die 1 jaar zijn afgestudeerd kunnen bij de NSSR deelname aanvragen voor hun wedstrijden. Dit kan in de vorm van een reiskostenvergoeding of een vergoeding van het inschrijfgeld. Bij een NSK of NK kun je tot 75% van je inschrijfgeld terugkrijgen. Voor alle andere wedstrijden krijg je maximaal 50% terug. In beide gevallen geldt een maximum van 10 euro per wedstrijd.

Deze subsidie geldt niet alleen voor triatlons, maar ook voor andere wedstrijden, bijvoorbeeld hardloopwedstrijden of run bike runs.

Denk je nu: ik ga toch geen geld aanvragen? Geef dan toestemming om Trion namens jou subsidie aan te vragen, dan komt het geld in de clubkas terecht. Mail hiervoor naar trion@student.ru.nl

Voor de aanvraag van een subsidie, ga naar http://www.nssr.nl/subsidies/aanvraag-deelnamesubsidie/

05 sep

Trion Triathlon

Nu de zomervakantie erop zit en we allen weer in de sleur van het “normale” leven dreigen te vervallen is het tijd om ons te richten op iets moois: de Trion Triathlon!

Dus trek je trisuit nog eenmaal uit de kast en duik eind september met ons mee de bizonbaai in voor een verfrissende duik! (met die frisheid zal wel snor zitten, eind september..) Na 600m zwemmen is het dan tijd voor een razendsnelle 20km op de fiets, afgesloten met waar we begonnen: twee rondjes om de bizonbaai.

Kortom: 22 september 10.00 uur. Bizonbaai. 600m-20km-6km. Gratis. Be there.

Ben je nog beginnend triathleet en twijfel je over je kunnen? Zoek 1 of 2 teamgenootjes om samen de gezelligste en laagdrempeligste triathlon af te leggen. Je kunt je alvast voorinschrijven via onze mail: trion@student.ru.nl, ovv je naam.

Houd voor meer info en het parcours ons facebookevenement in de gaten. Of kijk onder Wedstrijden-> Trion Triathlon op deze site!

Tip: kijk hier ook eens naar onze “Paklijst” onder hetzelfde kopje, hier vind je alles wat je nodig zou kunnen hebben voor een Triathlon.

Tot 22 september!

21 aug

September meetrain-maand 2018!

Het nieuwe collegejaar komt er weer aan! Afscheid nemen van de vakantie kan moeilijk zijn, net zoals van de vakantie-kilootjes die er stiekem aangekropen zijn. Maar wij hebben daarvoor een oplossing, namelijk: September Meetrain-maand! 

Wederom heeft Trion dit jaar september meetrain-maand! De perfecte gelegenheid om vrijblijvend en gratis de sfeer te proeven bij Trion en van de triathlonwereld. Je kan namelijk bij elke training aansluiten.
Daarnaast hebben we 22 september de welbefaamde Trion-triathlon in de Bisonbaaij. Kleinschalig dus een perfecte optie om wat eerste triathlon-ervaring op te doen.

Nu hoor ik je denken: Hoe geef ik me zo snel mogelijk op?!
Door simpelweg een mailtje te sturen naar trion@student.ru.nl 🙂

Voor trainingstijden en locaties klik hierrr

We zien je graag verschijnen bij de trainingen!

28 jun

Verder zwemloop 2018!

Vorige week woensdag, 20 juni, was het weer tijd voor onze jaarlijkse zwemloop, die dit jaar opnieuw werd gesponsord door ‘Verder’. Veel bekende en ook – heel leuk! – veel onbekende gezichten verschenen aan de start in het Goffertbad. In de eerste series werd gestreden om de winst op de korte afstand van 300 meter zwemmen en 3 kilometer hardlopen. In de daaropvolgende series werd gestreden op de lange afstand, die dubbel zo ver was. De winnaars op de korte afstand waren Thomas Hounjet bij de heren met een eindtijd van 15:55, Laura Hoogers bij de dames met een eindtijd van 17:27. Thomas finishte met slechts 3 seconden voorsprong op Bart Alberts en Laura had ook maar 4 seconden speling op haar achtervolgster Geke Kloosterziel. Bij de duo’s wonnen de Grootgrondbezitters in een tijd van 14:48. Knap gedaan!

Op de lange afstand won Bram Koppenaal bij de heren. Hij finishte in 26:14. Linda van Vliet bleef de nummer 2 bij de dames, Eveline Boerhout, ruim voor in 32:29. De Zwemloophaasjes kwamen tijdens het eerste onderdeel wat uit hun comfortzone maar waren op het tweede onderdeel helemaal in hun element. Ze gingen er met de winst bij de duo’s vandoor in 30:04. Zagen we Geke nu nog een keer voorbijrennen?

Alle deelnemers hebben een prachtige prestatie neergezet. Iedereen gefeliciteerd! De uitslagen vinden jullie hier:
Uitslagen 2018

Ook is er een mooie video gemaakt, die jullie hier kunnen bekijken:

AFTERMOVIE ZWEMLOOP 2018!!

Tot slot bedanken we Verder Arbeidsrecht Advocaten voor het opnieuw mede mogelijk maken van de zwemloop en bedanken we de zwemloopcommissie voor de organisatie, in het bijzonder ook Adriaan voor het prachtig aan elkaar praten van de hele avond.

Tekst: Eva Timmermans

15 jun

Competitiewedstijd Weert

Afgelopen weekend stond niet alleen het GNSK op de planning. Ook onze tweede- en derdedivisieteams mochten weer laten zien wat ze waard waren. Op zaterdag was het de beurt aan de derdedivisiemannen. Waar de mannen in de vierde divisie met z’n vieren startten, besloten onze mannen in de derde divisie maar met z’n drieën aan de start te staan. Tip voor de mannen: de divisie waarin je start, zegt niets over het aantal startplaatsen. Zondag was het de beurt aan de twee damesteams en het tweededivisie mannenteam.

Het water in Weert had inmiddels zwembadtemperaturen bereikt, dus een wetsuit was helaas niet toegestaan. Gelukkig zijn deze trionauten getraind om onder alle omstandigheden te presteren, dus zelfs zonder wetsuit heeft iedereen het zwemmen overleefd. Enkele zwemprestaties die eruit springen: Kirsten won het zwemmen met overmacht, in een tijd van 12.16. Job had daarentegen 17.55 nodig om het strand te bereiken. Hebben we daar medelijden mee? Misschien een klein beetje. Kan hij ervoor zorgen dat we hem willen helpen om beter te zwemmen? Jazeker! Dan moet hij de volgende keer uitkomen voor het Trionteam en niet meer voor onze vrienden uit Maastricht.

Na het zwemmen, wat voor velen toch altijd een avontuur is, bleek dat fietsen een piece of cake. Na enig gepuzzel met de route (want: hoe moet je 2 rondes fietsen als je start en de finish precies aan de andere kant van het parcours liggen?) bleek maar weer dat trionauten beesten zijn op de fiets. Dus al snel: hophop naar de wisselzone waar de meesten ongeveer vier minuten bezig waren met schoenen wisselen.

En toen was het moment dat je wist dat zou komen eindelijk daar: rennen! Sommigen hebben hier nog even een flinke sprong omhoog gemaakt in het klassement, anderen hebben het gewoon overleefd, wat soms ook al heel erg fijn kan zijn.

Al met al hebben we het bijzonder goed gedaan deze competitiedag. Nog even kort de teamuitslagen:

  • Trion damesteam 2: 5e
  • Trion damesteam 3: 18e
  • Trion herenteam 1: 17e
  • Trion herenteam 2: 15e

Tekst: Geke Kloosterziel

13 jun

Groot Nederlands Studenten Kampioenschap

De campus van Wageningen universiteit stond afgelopen weekend in het teken van de studentensport. Gedurende 3 dagen namen teams van verschillende universiteiten het tegen elkaar op om te strijden voor de felbegeerde beker. Om deze beker te verdienden moest er op het gebied van een divers scala aan sporten gepresteerd worden.

Triatlon was dit jaar een van de keuzesporten op het GNSK, en zoals vanzelfsprekend was NSTV Trion de hofleverancier van de triathlondelegatie van #TeamNijmegen.

Bij de dames kwamen 6 dames uit en voor de heren waren 4 mannen geronseld die het leuk vonden te starten.

De wedstrijd werd gezwommen in het 25 meterbad, lastig, want moeilijk om je tegenstanders in te halen in deze beperkte ruimte. Maar aan de andere kant, geen last van onstuimige golven waarachter de richtinggevende boeien verdwijnen. Hierna werd het tijd om te wisselen, met een badmuts in de hand, en kletsnatte voeten sprongen onze triathleten op de fiets.

Er  werden 2 rondes fietsen gedaan, waarbij een straf windje het tot een extra uitdaging maakte.

Het laatste onderdeel was het lopen, de zon scheen fel, waardoor de hitte snel toesloeg tijdens het lopen. Het verfrissende windje van het fietsen was immers bijna verdwenen.

Bij de dames eindigde Dieuwertje op het podium: een mooie 3e plek achter 2 sterke dames.

Bij de heren stond Alexander ook op de 3e plaats. De ranking van de overige dames zorgde uiteindelijk ervoor dat het team Nijmegen op de 1e plek eindigde!

De beker van het GNSK ging na een mooi weekend weer terug mee naar Nijmegen.

Wat ons betreft kan triatlon opgenomen worden in het rijtje vaste sporten op het GNSK, zodat we volgend jaar met nog een grotere delegatie af kunnen reizen naar een gezellige stad en opnieuw kunnen winnen!

tekst: Marleen Meij