11 jul

Gerda Europees kampioen!

Van 28 juni tot 7 juli was het te doen in Roemenië: daar vonden de Târgu Mures ETU Multisport European Championships plaats. Met onder andere een Dracula night swim en Dracula night run, hoe kan het ook anders in Transsylvanië. Op de slotdag, 7 juli, werd het EK middle distance gehouden en Gerda deed mee! Naast de elite, age groupers (Gerda!) en paratriatleten gingen ook de aquabikers in startwaves aan de bak op zondagochtend. Na een ronde van 1.9 km zwemmen in Bezid Lake wachtte een pittig fietsparcours van 83 km met veel klim- en schakelwerk. Voor de aquabikers zat het er toen al op, de triatleten mochten uiteraard nog even door, op een 20 km heen en weer hardloopparcours dat vooral erg warm was. De titel is wel een beetje een spoiler want ja, Gerda werd in Roemenië dus Europees kampioene in haar age group! Van harte gefeliciteerd Gerda, we zijn ontzettend trots op je!

30 jun

Competitieweekend en andere wedstrijden

Dit weekend stond voor de eerste divisie de sprinttriathlon in Holten op het programma (zaterdag) en voor de tweede divisie de sprinttriathlon in Nuenen (zondag). Dat ze in Holten wel gewend zijn aan beetje warmte wil niet zeggen dat wíj dat ook zijn! Op een bloedhete zaterdagmiddag maakten, vanwege een aantal blessures, enkele dames hun debuut in de eerste divisie. Het was warm en zwaar, toch knap gedaan dames! Helaas was Holten iets te ver weg voor supporters om op de fiets te komen maar op zondag in Nuenen waren er wat toeschouwers om de dames en heren van de tweede divisie naar de finish te schreeuwen. Zoals het goede medi-ja-nin-ja’s betaamt is er ook beeldmateriaal van die wedstrijden.

De heren eindigden op een knappe zesde plek!
Swim bike run…repeat:

Zwemmen-wissel-fietsen-wissel-lopen-finish: check! Ook op zondag was het nog erg warm en het viel toch wel heel erg tegen toen bleek dat er nóg een rondje gelopen moest worden. Totaal zwemmen 750 m, fietsen 23 km en lopen 6 km, netjes hoor dames!

Verder stonden er ook Trionauten aan de start in Wijchen, in Gendt, in Nuenen op de kwart en in Amsterdam en Kaiserswinkl-Walchsee op de halve! Al met al een sportief weekend dus weer.

26 jun

Laatste trainingen vóór de zomervakantie

Deze week vinden de laatste trainingen vóór de zomervakantie plaats. Afgelopen maandag werd in verband met de hitte een alternatieve looptraining bij de Lentse Plas georganiseerd. Na een rondje inlopen om de plas volgde een loopscholing in het zand en daarna mochten we het water in: we gingen strandstarts oefenen! Met een duw hier en een trek aan de schouder daar werd in het water flink gespetterd.

Door een probleem met de chloorinstallatie in het Erica Terpstrabad ging de laatste zwemtraining op dinsdagavond helaas niet door. Een aantal fanatiekelingen verzamelde (weer) bij de Lentse Plas, het was immers geen straf om buiten te kunnen zwemmen.

Vanavond is de voorlopig laatste fietstraining. Gelukkig wordt er geen onweer voorspeld, maar begint de zon juist langzaamaan te schijnen. Dat wordt genieten! En vrijdag tot slot is de voorlopig laatste zwemtraining in Zwembad West.

De reguliere zwem- en fietstrainingen liggen dus tijdens de zomer stil. De looptraining zal bij voldoende animo wél doorgaan, mits Marleen en/of Hidde beschikbaar is. Houd daarvoor de app in de gaten!

25 jun

Geen zwemtraining vanavond!

Vanwege een defect in de chloorinstallatie van het Erica Terpstrabad gaat de zwemtraining vanavond niet door! Gelukkig is het buiten warm genoeg om een rondje Lentse Plas te gaan doen bijvoorbeeld. Of en hoe laat daar gezwommen gaat worden: check de Trion Totaal-appgroep!

29 mei

Trion Zwemloop & uitslagen

***UPDATE*** Op veler verzoek, de foto’s vind je hier. Foto laten verwijderen? Mail fotonummer(s) naar nstvtrion@outlook.com.

De zwemloop zit er weer op! Met weer een lekker stukkie zwemmen én met een alternatief hardloopparcours. Dat heeft de organisatie op de ochtend van de zwemloop nog moeten bedenken en uitmeten, want vanwege een festival dit weekend was het grootste deel van het Goffertpark niet bereikbaar. En dus ook het oorsponkelijke rondje niet. Daarom mocht iedereen deze editie rondjes rennen om de kinderboerderij en kon er gezwaaid worden naar de herten, geiten en andere vrolijke beestjes. Er is met veel enthousiasme gereageerd op dit alternatieve parcours. Wie weet houden we ‘m er volgend jaar wel in!

Ook nieuw dit jaar was het tijdregistratiesysteem. Voorgaande jaren nog met de welbekende MyLaps-chip om de enkel, nu een chip met tie-wrap aan je hardloopschoen. Het heeft gewerkt, want we hebben de uitslagen! Die zijn hier terug te vinden:

https://www.hardloopuitslagen.nl/?wedstrijd&show=492&rel#tab3default

Op de korte afstand behaalde onze eigen Laura een mooie derde plek achter de zusjes Oudeman; Puck werd tweede en Maud werd eerste! Bij de heren ging Kai van den Brink er met de winst vandoor en liet Timo Feenstra (die tweede werd) en Mick Schüssel (die derde werd) achter zich. Het snelste duo op de korte afstand was “De Kokkies”.

Ook op de lange afstand was het spannend en was na het zwemmen de vraag: wie zien we het snelst weer terug? In de startserie bij de dames werden tegelijkertijd de duo’s weggeschoten en die deden goede zaken! Het duo “Als een haas in het water” finishte als eerste in de serie en was daarmee het snelste duo op de lange afstand. Van de dames kwam vervolgens Chantal Berga als eerste over de finish, gevolgd door Anne Stellaard en onze eigen Geke. Bij de heren finishte Bram ruim als eerste, werd Sjoerd Veltman tweede en Bart Alberts derde.

Overigens, ook als je niet in de prijzen bent gevallen mag je trots zijn op je prestatie! Hopelijk heeft iedereen genoten. Wij kijken in ieder geval terug op een zeer geslaagde zwemloop en willen nogmaals iedereen bedanken die zich heeft ingezet om deze avond tot een succes te maken. Tot volgend jaar!

Ps. Vermiste voorwerpen, vragen of opmerkingen? Mail naar nstvtrion@outlook.com.